Ibis és el nom comú de les espècies d'ocells de la subfamília dels Tresquiornitins (Threskiornithinae), dins la família dels tresquiornítids (Threskiornitidae). Són aus de potes llargues de grandària mitjana, normalment sociables que viuen per molts llocs a tot el món. La característica més significativa és el bec, llarg, prim i corbat cap a baix. Normalment tenen un cap sense plomes, i en alguns casos també el coll, que és llarg. Els mascles solen ser majors que les femelles. Normalment s'alimenten en grup, furgant entre el fang, on cerquen insectes, granotes, peixos i altres petites preses.

Property Value
prop-ca:imageCaption
prop-ca:imageWidth
  • 250 (xsd:integer)
prop-ca:subdivision
  • Vegeu el text
prop-ca:subdivisionRanks
  • Gèneres
prop-ca:subfamilia
  • Threskiornithinae
prop-ca:subfamiliaAuthority
  • Poche, 1904
dbo:abstract
  • Ibis és el nom comú de les espècies d'ocells de la subfamília dels Tresquiornitins (Threskiornithinae), dins la família dels tresquiornítids (Threskiornitidae). Són aus de potes llargues de grandària mitjana, normalment sociables que viuen per molts llocs a tot el món. La característica més significativa és el bec, llarg, prim i corbat cap a baix. Normalment tenen un cap sense plomes, i en alguns casos també el coll, que és llarg. Els mascles solen ser majors que les femelles. Normalment s'alimenten en grup, furgant entre el fang, on cerquen insectes, granotes, peixos i altres petites preses. Hi ha espècies a tots els continents. Als Països Catalans només es presenta (i en petit nombre) el capó reial (Plegadis falcinellus). (ca)
  • Ibis és el nom comú de les espècies d'ocells de la subfamília dels Tresquiornitins (Threskiornithinae), dins la família dels tresquiornítids (Threskiornitidae). Són aus de potes llargues de grandària mitjana, normalment sociables que viuen per molts llocs a tot el món. La característica més significativa és el bec, llarg, prim i corbat cap a baix. Normalment tenen un cap sense plomes, i en alguns casos també el coll, que és llarg. Els mascles solen ser majors que les femelles. Normalment s'alimenten en grup, furgant entre el fang, on cerquen insectes, granotes, peixos i altres petites preses. Hi ha espècies a tots els continents. Als Països Catalans només es presenta (i en petit nombre) el capó reial (Plegadis falcinellus). (ca)
dbo:class
dbo:family
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:wikiPageID
  • 632178 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 15545101 (xsd:integer)
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • Ibis és el nom comú de les espècies d'ocells de la subfamília dels Tresquiornitins (Threskiornithinae), dins la família dels tresquiornítids (Threskiornitidae). Són aus de potes llargues de grandària mitjana, normalment sociables que viuen per molts llocs a tot el món. La característica més significativa és el bec, llarg, prim i corbat cap a baix. Normalment tenen un cap sense plomes, i en alguns casos també el coll, que és llarg. Els mascles solen ser majors que les femelles. Normalment s'alimenten en grup, furgant entre el fang, on cerquen insectes, granotes, peixos i altres petites preses. (ca)
  • Ibis és el nom comú de les espècies d'ocells de la subfamília dels Tresquiornitins (Threskiornithinae), dins la família dels tresquiornítids (Threskiornitidae). Són aus de potes llargues de grandària mitjana, normalment sociables que viuen per molts llocs a tot el món. La característica més significativa és el bec, llarg, prim i corbat cap a baix. Normalment tenen un cap sense plomes, i en alguns casos també el coll, que és llarg. Els mascles solen ser majors que les femelles. Normalment s'alimenten en grup, furgant entre el fang, on cerquen insectes, granotes, peixos i altres petites preses. (ca)
rdfs:label
  • Ibis (ca)
  • Ibis (ca)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Ibis (ca)
  • Ibis (ca)
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of