El lleó massai (Panthera leo massaica) és una subespècie de lleó. És el major depredador de les planures del Serengeti, a Tanzània, i el Masai Mara, a Kenya. Els famosos lleons devoradors d'homes de Tsavo pertanyien a aquesta subespècie. Les seves poblacions s'estenen des del sud-est del Sudan, passant pel sud d'Etiòpia, Somàlia, i arriba al nord de Zimbabwe i Moçambic. Els mascles d'aquesta subespècie pesen de 145 a 205 kg i arriben a un màxim de 250 kg, les femelles poden pesar de 103 a 124 kg. La llargada màxima és de 3 m.

Property Value
prop-ca:imageCaption
  • Dos lleons al Serengeti
prop-ca:imageWidth
  • 250 (xsd:integer)
prop-ca:subspecies
  • P. l. massaica
prop-ca:trinomial
  • Panthera leo massaica
prop-ca:trinomialAuthority
  • Neumann, 1900
dbo:abstract
  • El lleó massai (Panthera leo massaica) és una subespècie de lleó. És el major depredador de les planures del Serengeti, a Tanzània, i el Masai Mara, a Kenya. Els famosos lleons devoradors d'homes de Tsavo pertanyien a aquesta subespècie. Les seves poblacions s'estenen des del sud-est del Sudan, passant pel sud d'Etiòpia, Somàlia, i arriba al nord de Zimbabwe i Moçambic. Els mascles d'aquesta subespècie pesen de 145 a 205 kg i arriben a un màxim de 250 kg, les femelles poden pesar de 103 a 124 kg. La llargada màxima és de 3 m. (ca)
  • El lleó massai (Panthera leo massaica) és una subespècie de lleó. És el major depredador de les planures del Serengeti, a Tanzània, i el Masai Mara, a Kenya. Els famosos lleons devoradors d'homes de Tsavo pertanyien a aquesta subespècie. Les seves poblacions s'estenen des del sud-est del Sudan, passant pel sud d'Etiòpia, Somàlia, i arriba al nord de Zimbabwe i Moçambic. Els mascles d'aquesta subespècie pesen de 145 a 205 kg i arriben a un màxim de 250 kg, les femelles poden pesar de 103 a 124 kg. La llargada màxima és de 3 m. (ca)
dbo:class
dbo:family
dbo:genus
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:species
dbo:synonym
  • * roosevelti (Heller, 1913)
  • * sabakiensis (Lönnberg, 1908)
dbo:wikiPageID
  • 1292779 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 15480030 (xsd:integer)
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El lleó massai (Panthera leo massaica) és una subespècie de lleó. És el major depredador de les planures del Serengeti, a Tanzània, i el Masai Mara, a Kenya. Els famosos lleons devoradors d'homes de Tsavo pertanyien a aquesta subespècie. Les seves poblacions s'estenen des del sud-est del Sudan, passant pel sud d'Etiòpia, Somàlia, i arriba al nord de Zimbabwe i Moçambic. Els mascles d'aquesta subespècie pesen de 145 a 205 kg i arriben a un màxim de 250 kg, les femelles poden pesar de 103 a 124 kg. La llargada màxima és de 3 m. (ca)
  • El lleó massai (Panthera leo massaica) és una subespècie de lleó. És el major depredador de les planures del Serengeti, a Tanzània, i el Masai Mara, a Kenya. Els famosos lleons devoradors d'homes de Tsavo pertanyien a aquesta subespècie. Les seves poblacions s'estenen des del sud-est del Sudan, passant pel sud d'Etiòpia, Somàlia, i arriba al nord de Zimbabwe i Moçambic. Els mascles d'aquesta subespècie pesen de 145 a 205 kg i arriben a un màxim de 250 kg, les femelles poden pesar de 103 a 124 kg. La llargada màxima és de 3 m. (ca)
rdfs:label
  • Lleó massai (ca)
  • Lleó massai (ca)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Lleó massai (ca)
  • Lleó massai (ca)
is prop-ca:animals of
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of