El lluer dels pins (Spinus pinus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) propi d'Amèrica del Nord. Són aus bastant petites, que fan una llargària d'11-14 cm i un pes de 12-18 g. Becs cònics relativament fins i llargs. Els adults són de marrons pel dors i clars per sota, amb ratlles fosques longitudinals. Cua una mica bifurcada. Ratlles grogues i blanques a les ales.Habita boscos de coníferes d'Amèrica del Nord, criant al sud d'Alaska, centre i sud de Canadà, nord i oest dels Estats Units i muntanyes de Mèxic. Les poblacions septentrionals fan en hivern, moviments cap al sud, ocupant la major part dels Estats Units.

Property Value
prop-ca:binomial
  • Spinus pinus
prop-ca:species
  • S. pinus
prop-ca:subdivision
  • S. p. macroptera (. Nord-oest i centre de Mèxic.)
  • S. p. perplexa (. Sud de Mèxic i Guatemala.)
  • S. p. pinus (. Cria en Alaska, Canada i oest i nord-est dels Estats Units.)
prop-ca:subdivisionRanks
  • Subespècies
dbo:abstract
  • El lluer dels pins (Spinus pinus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) propi d'Amèrica del Nord. Són aus bastant petites, que fan una llargària d'11-14 cm i un pes de 12-18 g. Becs cònics relativament fins i llargs. Els adults són de marrons pel dors i clars per sota, amb ratlles fosques longitudinals. Cua una mica bifurcada. Ratlles grogues i blanques a les ales.Habita boscos de coníferes d'Amèrica del Nord, criant al sud d'Alaska, centre i sud de Canadà, nord i oest dels Estats Units i muntanyes de Mèxic. Les poblacions septentrionals fan en hivern, moviments cap al sud, ocupant la major part dels Estats Units. (ca)
  • El lluer dels pins (Spinus pinus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) propi d'Amèrica del Nord. Són aus bastant petites, que fan una llargària d'11-14 cm i un pes de 12-18 g. Becs cònics relativament fins i llargs. Els adults són de marrons pel dors i clars per sota, amb ratlles fosques longitudinals. Cua una mica bifurcada. Ratlles grogues i blanques a les ales.Habita boscos de coníferes d'Amèrica del Nord, criant al sud d'Alaska, centre i sud de Canadà, nord i oest dels Estats Units i muntanyes de Mèxic. Les poblacions septentrionals fan en hivern, moviments cap al sud, ocupant la major part dels Estats Units. (ca)
dbo:binomialAuthority
dbo:conservationStatus
  • LC
dbo:family
dbo:genus
dbo:order
dbo:synonym
  • Carduelis pinus
dbo:wikiPageID
  • 1053329 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 16649076 (xsd:integer)
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El lluer dels pins (Spinus pinus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) propi d'Amèrica del Nord. Són aus bastant petites, que fan una llargària d'11-14 cm i un pes de 12-18 g. Becs cònics relativament fins i llargs. Els adults són de marrons pel dors i clars per sota, amb ratlles fosques longitudinals. Cua una mica bifurcada. Ratlles grogues i blanques a les ales.Habita boscos de coníferes d'Amèrica del Nord, criant al sud d'Alaska, centre i sud de Canadà, nord i oest dels Estats Units i muntanyes de Mèxic. Les poblacions septentrionals fan en hivern, moviments cap al sud, ocupant la major part dels Estats Units. (ca)
  • El lluer dels pins (Spinus pinus) és un ocell de la família dels fringíl·lids (Fringillidae) propi d'Amèrica del Nord. Són aus bastant petites, que fan una llargària d'11-14 cm i un pes de 12-18 g. Becs cònics relativament fins i llargs. Els adults són de marrons pel dors i clars per sota, amb ratlles fosques longitudinals. Cua una mica bifurcada. Ratlles grogues i blanques a les ales.Habita boscos de coníferes d'Amèrica del Nord, criant al sud d'Alaska, centre i sud de Canadà, nord i oest dels Estats Units i muntanyes de Mèxic. Les poblacions septentrionals fan en hivern, moviments cap al sud, ocupant la major part dels Estats Units. (ca)
rdfs:label
  • Lluer dels pins (ca)
  • Lluer dels pins (ca)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Lluer dels pins (ca)
  • Lluer dels pins (ca)
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of