El morell xocolater (Aythya nyroca) o roget, és un ànec euroasiàtic capbussaire de mida mitjana. El seu lloc de cria són aiguamolls i llacs amb un metre o més de fondària. Cria al sud i est d'Europa i el sud i oest d'Àsia. Alguns migren i hivernen més al sud i al nord d'Àfrica. Als Països Catalans és un hivernant rar (habitualment menys de deu parelles) i n'hi ha una petita població reproductora al País Valencià que es considera al límit de l'extinció, tot i que antigament havia estat un reproductor habitual al sud-est de la Península. El 2015 una parella va criar a la reserva natural d'Utxesa després de no haver-hi hagut cap cita de reproducció coneguda a Catalunya des del 1962 (al delta de l'Ebre).

Property Value
prop-ca:binomial
  • Aythya nyroca
prop-ca:imageCaption
  • Ferruginous Ducks
prop-ca:imageWidth
  • 200 (xsd:integer)
prop-ca:species
  • A. nyroca
prop-ca:trend
  • down
dbo:abstract
  • El morell xocolater (Aythya nyroca) o roget, és un ànec euroasiàtic capbussaire de mida mitjana. El seu lloc de cria són aiguamolls i llacs amb un metre o més de fondària. Cria al sud i est d'Europa i el sud i oest d'Àsia. Alguns migren i hivernen més al sud i al nord d'Àfrica. Als Països Catalans és un hivernant rar (habitualment menys de deu parelles) i n'hi ha una petita població reproductora al País Valencià que es considera al límit de l'extinció, tot i que antigament havia estat un reproductor habitual al sud-est de la Península. El 2015 una parella va criar a la reserva natural d'Utxesa després de no haver-hi hagut cap cita de reproducció coneguda a Catalunya des del 1962 (al delta de l'Ebre). Són ocells gregaris i formen grans esbarts a l'hivern de vegades barrejats amb altres ocells. Als Països Catalans els pocs hivernants acompanyen grups de morell de cap roig. (ca)
  • El morell xocolater (Aythya nyroca) o roget, és un ànec euroasiàtic capbussaire de mida mitjana. El seu lloc de cria són aiguamolls i llacs amb un metre o més de fondària. Cria al sud i est d'Europa i el sud i oest d'Àsia. Alguns migren i hivernen més al sud i al nord d'Àfrica. Als Països Catalans és un hivernant rar (habitualment menys de deu parelles) i n'hi ha una petita població reproductora al País Valencià que es considera al límit de l'extinció, tot i que antigament havia estat un reproductor habitual al sud-est de la Península. El 2015 una parella va criar a la reserva natural d'Utxesa després de no haver-hi hagut cap cita de reproducció coneguda a Catalunya des del 1962 (al delta de l'Ebre). Són ocells gregaris i formen grans esbarts a l'hivern de vegades barrejats amb altres ocells. Als Països Catalans els pocs hivernants acompanyen grups de morell de cap roig. (ca)
dbo:binomialAuthority
dbo:class
dbo:conservationStatus
  • NT
dbo:conservationStatusSystem
  • IUCN3.1
dbo:family
dbo:genus
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 766823 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 15342480 (xsd:integer)
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El morell xocolater (Aythya nyroca) o roget, és un ànec euroasiàtic capbussaire de mida mitjana. El seu lloc de cria són aiguamolls i llacs amb un metre o més de fondària. Cria al sud i est d'Europa i el sud i oest d'Àsia. Alguns migren i hivernen més al sud i al nord d'Àfrica. Als Països Catalans és un hivernant rar (habitualment menys de deu parelles) i n'hi ha una petita població reproductora al País Valencià que es considera al límit de l'extinció, tot i que antigament havia estat un reproductor habitual al sud-est de la Península. El 2015 una parella va criar a la reserva natural d'Utxesa després de no haver-hi hagut cap cita de reproducció coneguda a Catalunya des del 1962 (al delta de l'Ebre). (ca)
  • El morell xocolater (Aythya nyroca) o roget, és un ànec euroasiàtic capbussaire de mida mitjana. El seu lloc de cria són aiguamolls i llacs amb un metre o més de fondària. Cria al sud i est d'Europa i el sud i oest d'Àsia. Alguns migren i hivernen més al sud i al nord d'Àfrica. Als Països Catalans és un hivernant rar (habitualment menys de deu parelles) i n'hi ha una petita població reproductora al País Valencià que es considera al límit de l'extinció, tot i que antigament havia estat un reproductor habitual al sud-est de la Península. El 2015 una parella va criar a la reserva natural d'Utxesa després de no haver-hi hagut cap cita de reproducció coneguda a Catalunya des del 1962 (al delta de l'Ebre). (ca)
rdfs:label
  • Morell xocolater (ca)
  • Morell xocolater (ca)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Ferruginous Duck (ca)
  • Ferruginous Duck (ca)
is prop-ca:nom of
is dbo:wikiPageDisambiguates of
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of