This HTML5 document contains 16 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

PrefixNamespace IRI
dcthttp://purl.org/dc/terms/
n8http://ca.wikipedia.org/wiki/El_Semàfor_(la_casa_dels_Senyals)
dbohttp://dbpedia.org/ontology/
foafhttp://xmlns.com/foaf/0.1/
prop-cahttp://ca.dbpedia.org/property/
category-cahttp://ca.dbpedia.org/resource/Categoria:
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n11http://ca.wikipedia.org/wiki/El_Semàfor_(la_casa_dels_Senyals)?oldid=
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n2http://ca.dbpedia.org/resource/El_Semàfor_(la_casa_dels_Senyals)
provhttp://www.w3.org/ns/prov#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
Subject Item
n2:
rdfs:label
El Semàfor (la casa dels Senyals)
rdfs:comment
El Semàfor (la casa de Senyals) és un edifici històric construït a finals del segle XIX a la zona del Prat de Llobregat coneguda amb el nom de l'Albufera, a uns 200m. de l'antiga Caserna de Carrabiners. Aquesta casa va ser edificada amb la finalitat de regular el trànsit marítim per la costa i reduir el nombre d'accidents. Això s'aconseguia mitjançant la instal·lació d'uns semàfors dotats d'uns telègrafs òptics que, seguint un codi preestablert, permetien la comunicació amb els vaixells que navegaven per la costa.
dct:subject
category-ca:Navegació category-ca:Masies_del_Prat_de_Llobregat
foaf:isPrimaryTopicOf
n8:
dbo:wikiPageID
230711
dbo:wikiPageRevisionID
17420210
prov:wasDerivedFrom
n11:17420210
dbo:abstract
El Semàfor (la casa de Senyals) és un edifici històric construït a finals del segle XIX a la zona del Prat de Llobregat coneguda amb el nom de l'Albufera, a uns 200m. de l'antiga Caserna de Carrabiners. Aquesta casa va ser edificada amb la finalitat de regular el trànsit marítim per la costa i reduir el nombre d'accidents. Això s'aconseguia mitjançant la instal·lació d'uns semàfors dotats d'uns telègrafs òptics que, seguint un codi preestablert, permetien la comunicació amb els vaixells que navegaven per la costa. Aquest mas, conegut oficialment amb el nom de Semáforo del Río Llobregat es comunicava a més amb el del castell de Montjuïc gràcies a un telègraf de banderes. Per protegir l'edifici de les crescudes del mar, els terrenys es van haver d'elevar tres metres sobre el nivell del mar. L'edifici de planta rectangular tenia un mirador central i una cisterna subterrània que recollia aigua de pluja. El primers treballadors dels quals se'n té coneixement daten del 1897, els quals vivien en unes condicions sanitàries molt dolentes, amb continus episodis de paludisme, típics a tota la zona del Delta del Llobregat.
prop-ca:acabament
finals s.XIX
prop-ca:imatge
Semafor.jpg
prop-ca:localitzacio
El Prat de Llobregat
prop-ca:midaImatge
300
prop-ca:nom
El Semàfor
prop-ca:peu
El Semàfor, actualment habilitat com a mirador d'aus
Subject Item
n8:
foaf:primaryTopic
n2: